torsdag 10. november 2016


Hvordan blir årboka laget?

Årboka er en bok alle gleder seg til. Du får alle klassebildene samla, bilder av 10 klasse, og kåringer. Årboka hjelper deg å huske hvordan skole året var, og bevarer minnene. Men hvordan blir årboka egentlig laget?

Valg faget medier og informasjon har ansvar for produksjonen av årboka. Det er et spennende valgfag hvor vi elevene får prøve å være mini journalister og redaktører.

Når vi skal lage årboka er vi delt inn i grupper. En gruppe har ansvar for bilder, kåringer og tema, en annen har ansvar for produksjon, hva skal være inne i årboka, mal og hvem som skal trykke den opp. Gruppen jeg er med på har ansvar for forsiden på årboka, det vil si at vi lager tegne konkurransen. Der kan hvem som helst av eleven på Borgheim ungdomsskole kan vinne sin tegning på forsiden av årboka.

Det viktigste er å være kreativ når man skal lage årbok, komme opp med et morsomt tema, bra bilder, ha en ryddig mal og akkurat riktig antall sider. Selv om årboka er spennende og det er noe av det tradisjonelle som gjør årboka gøy, må man også gjøre en motsetning av det som skjedde året før. Det vekker interesse. Årboka er gøy, men vi går tre år på samme skole og å ha tre identiske årbøker er ikke særlig morsomt. Det forskjellige utsende, gjør det litt ekstra gøy.

torsdag 15. september 2016


Look down, look up:

På skolen i dag har vi sett videoen «look up.» Den handler om hvordan sosiale medier påvirker oss. Hvordan vi tror vi er sosiale, men egentlig får sosiale medier oss til å se verden uten om å faktisk oppleve den. Og det gjør oss mer ensomme enn sosiale.

Vi så også en parodi av Look up, som het look down.  Hvor vi fikk høre om hvordan sosiale medier hjelper oss å være sosiale. Videoene look down og look up mener det stikk motsatte. Men begge to har likevel gode poeng.

Videoen look up er veldig klar og jeg kjenner meg veldig godt i temaet. Det er veldig lett å flykte inn i telefonen, men da går jeg glipp av alt som skjer rundt meg. Samtidig har look down gode poeng, telefonen, instagram, snapchat, facebook gjør oss mer tilgengelig for venner og familie. Da blir det også lettere å lage avtaler om å møtes, og da er det lettere å være sosial… Så lenge vi legger fra oss mobilen når vi er sammen da.

 

torsdag 8. september 2016

Hei.

 Jeg heter Maria. Jeg er 15 år og går på Borgheim ungdomsskole, og har valgfaget «Medier og informasjon.» Det er derfor jeg startet denne bloggen.